Puding yang agak mudah untuk disediakan. Lebih sedap dimakan sejuk dan lagi sedap jika dibiarkan dua tiga hari di dalam fridge.
Bahan-bahan:
1 gulung kek (perasa pandan)
1 tin susu cair
1 kotak agar2 crystal Nona
1 cawan air
2 sudu gula
3 sudu besar tepung kastard
1 tin fruit cocktail atau peach dlm tin
Cara penyediaan:
- potong nipis kek dan susun rapat-rapat di dalam acuan
- Renjiskan air buah peach ke atas kek sehingga kek lembab
- Cairkan tepung kastard dengan 1 cawan air
- Masukkan bancuhan tepung kastard ke dalam susu yang dipanaskan dan kacau sehingga adunan menjadi pekat
- Siramkan adunan ke atas kek yang disusun tadi dalam acuan
- Potong buah peach mengikut kesukaan dan susun di atas lapisan kastard
- Bancuh agar dengan air mengikut sukatan seperti yang dinyatakan dikotak agar-agar
- Siram perlahan ke atas lapisan kastard dan buah peach
- Sejukkan
No comments:
Post a Comment