Sunday, August 4, 2013

Daging Goreng Sos Tiram


 
Lauk yang senang dimasak dan sedap di makan. Untuk tambah selera daging goreng ni sedap dimakan dengan nasi dan sayur putih sayur-sayuran, atau sayur lemak labu, sayur lemak petola atau terung.

Daging Goreng Sos Tiram

300-500 gm daging
1 labu bawang besar kuning
4 ulas bawang putih
Kacang panjang
Cili merah
3 sudu sos tiram
Garam dan gula
4-5 sudu minyak masak

Cara Penyediaan

1. Potong nipis-nipis daging dan goreng tanpa minyak
2. Masukkan sedikit garam
3. Gorang sampai air daging menjadi kering
4. Masukkan minyak gorang sampai daging masak dan garing
5. Kemudian masukkan bawang besar yang dipotong bulat dan bawang putih
6. Masukkan kacang panjang dan cili merah
7. Masukkan sos tiram
8. Boleh tambah gula atau sebuk perasa jika suka



No comments:

Post a Comment