Thursday, July 18, 2013

Daging Goreng Versi Kelantan




 
Daging Goreng Versi Kelantan
 
Setengah kg daging
Kacang Panjang/Kacang Buncis
1 Labu bawang besar kuning (ganti dengan 7,8 biji bwg merah pon ok)
4 Ulas bawang putih
2 Biji cili merah/cili hijau
5sb minyak masak
Garam
 
Cara Penyediaan
 
1. Potong kecil daging, basuh dan sejatkan
2. Masukkan daging di dalam kuali dan goreng tanpa minyak dengan api yang kecil
3. Bila daging dah empuk, masukkan minyak (sentiasa kacau daging supaya tidak hangit)
4. Apabila daging dah masak, masukkan bawang, garam dan serbuk perasa jika suka
5. Masukkan kacang buncis goreng sampai kacang layu
6. Masukkan cili
 

No comments:

Post a Comment